Pure Home

Ögonfransförlängning

Ögonfransförlängning är ett hantverk som kräver precision, skicklighet och känsla för formgivning.

Första gången en fransförlängning utförs går Du tillsammans med din fransstylist igenom ditt önskemål om form, längd och volym. En ögonfransförlängning tar uppemot 2 timmar första gången. Efter din första fransförlängning rekommenderas det att Du sedan fyller på dina fransarna med ett 3-4 veckors intervall.

På ett öga har en person ca. 50-140 fransar beroende på ålder, gener och ursprung. Vid en fransförlängning sätts ca. 85-135 fransar på vardera öga. Fransarna limmas på en och en och separeras noggrant under arbetets gång så att de inte limmar ihop med varandra.

Längd och tjocklek anpassas efter önskemål, men även efter din egen längd och form. På salongen används syntet- och silkesfransar och de finns i olika böjningar, tjocklekar och längder. För att få bästa naturliga resultat blandas olika tjocklekar och längder. Limmet som används är medicinskt testat och godkänt. Önskar man borttagning av fransarna görs detta med hjälp av en så kallad remover, ett medel speciellt utformat för att avlägsna fransar.

Att tänka på innan en fransförlängning
-För att limmet ska fästa så bra som möjligt bör du undvika feta krämer kring ögonen, tvätta bort sminket kring ögonen innan och du ska inte ha böjt fransarna innan du kommer.

Skötselråd
-De första 48 timmarna är limmets härdningstid, då ska du undvika kontakt med vatten på fransarna, inte sola solarium eller basta och inte använda mascara eller några som helst produkter på fransarna.
-För bästa hållbarhet efter de första 48 timmarna ska du undvika oljebaserade produkter kring och på fransarna, inte använda vattenfast eller oljebaserad mascara, inte böja ögonfransarna och du ska inte heller gnugga eller dra i fransarna.